20.12.2011 г., 13:34 ч.

Когато съмне 

  Поезия
866 0 9

Когато съмне, погледни зад тишината,

която драпа недоспала по етажите,

и светлината чуй, завряна под крилата

на сънените птици по первазите...

Почувствай как се сплитат в своя устрем

туптящите пътеки из снагата ти,

и как се сбъдват думите от букви -

разпръснати в логичен безпорядък...

Докосвай с пръсти, тръпнещи до бяло,

на хладните прозорци раменете,

под влажното от сълзи одеяло...

измръзнали и тъжни ще засветят.

..............

Когато вратовете си изпънат

затиснатите облаци сред клоните,

лъчите ще пробият прашно жълти,

ще тръгнат по бездрумията хората...

 

© Катя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??