30.03.2006 г., 17:20 ч.

Когато той се връща 

  Поезия
943 0 6
Когато той се връща у дома,
от вратата капе смирна и алое
като подарък носи ми света
и шепне "ето твой е".

Потапям се в прегръдките му пак
в косите му сто вятъра вилнеят
във вените бучат, шумят реки
и клади огнени в очите греят.

И чувам тропот на коне
нозе пристъпват в живата жарава,
и ето зърното набъбва и расте
с мъдрост се душата просветлява.

Две дихания зачеват аромат,
канела,чай,кафе и авокадо.
Флиртува с лирата си млад певец
и ширнала се е морава,вакло стадо.

А в плясъка на орлови криле
се раждат митове, легенди и магии
и хиляди, милиони гласове
привличат вечните стихии.

Когато той се връща у дома,
виното в стомните завира
и мрак напира в бледите стъкла.
Той, скитника, подслон намира.

© Лилия Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??