В момента, в който стените рухват,
а таванът се сгромолясва върху теб
и сълзи в очите избухват,
затвори ги и виж, че е просто сън нелеп!
В момента, в който слънцето залязва
и тъмната нощ надделява,
тогава, когато пируват нимфи и самодиви,
осъзнай се, това са просто реалности криви!
В момента, в който почувстваш срам,
отречи се от другите, почувствай се сам,
разбери, че нощ е и просто сънуваш,
че повече от нищожеството в съня си струваш!
Помечтай си, че стените сега се изграждат,
а малки звезди в очите се насаждат,
представи си, че слънцето залязва,
а луната с надежда проблясва!
Помни, че докато в тъмното чудати същества пируват,
от дневната светлина винаги ще се страхуват,
че срамът е само в главата
и ти сам си ковеш съдбата!
© Зори Всички права запазени