9.04.2020 г., 9:57 ч.

Когато всичко свърши 

  Поезия » Любовна
466 0 2

Не съм живяла в никакви илюзии, 

и всъщност знаех, че фалшив си ти. 

Но в нежните ти редки мигове

Разбутваше защитните стени.

 

И някак си забравях за умората

от хилядите ти безсмислени лъжи, 

и глупаво потъвах във заблудата,

че нещо все към мене те държи.

 

И губех се в прегръдките ти плахи

за миг забравях че от теб боли...

И пръстите ти, галещи косите ми

изтриваха поредните сълзи.

 

И нещо все към тебе ме привличаше, 

май беше онзи пламък в твоите очи...

Ти стопляше ме с устни само

и с устни ме убиваше дори...

 

Ти беше някаква загадка странна 

почти приличаше на буря в летни дни.

Почти повярвах, че съм нещо важно, 

почти забравих, че фалшив си ти.... 

© Александра Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Рано или късно човек вижда знаците. Дори и да си затваря очите, дори и да се прави на сляп, щото не му харесват тези знаци. Като упорства, накрая получава и шамар под някаква форма.
  • А знаците? Които отказваме да погледнем. Винаги има знаци. Мънички едни такива, но не случайни
Предложения
: ??:??