22.11.2007 г., 11:54 ч.

Кой е Той 

  Поезия » Друга
638 0 2

Кой е Той

 

Кой е Той,

попитах аз.

Спасителят Христа е,

обади се човешки глас.

 

Нима това е този,

който смъмри ветровете

и с неземна сила

изгони на мнозина бесовете?

 

Запитах се и спрях.

Обърнах се към Него и видях.

 

Каква бе тази сила,

що в очите грей?

Каква бе таз любов,

що заедно с кръвта се лей?

 

Нима заслужено бе тя

пролята зарад нас,

или подарък бе това

от славния ни спас?

 

Обърнете се и вижте,

колко чудно е това,

че Христос ни днес дарява

тази свята свобода.

© Христина Семовска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??