Кой е Той
Кой е Той,
попитах аз.
Спасителят Христа е,
обади се човешки глас.
Нима това е този,
който смъмри ветровете
и с неземна сила
изгони на мнозина бесовете?
Запитах се и спрях.
Обърнах се към Него и видях.
Каква бе тази сила,
що в очите грей?
Каква бе таз любов,
що заедно с кръвта се лей?
Нима заслужено бе тя
пролята зарад нас,
или подарък бе това
от славния ни спас?
Обърнете се и вижте,
колко чудно е това,
че Христос ни днес дарява
тази свята свобода.
© Христина Семовска All rights reserved.