Снежни топки и усмивки...
Ех, че пада веселба!
После вкусна топла питка...
Празник чуден! Коледа!
Вълшебна... свята тишина.
В сърцата – Божия звезда.
Здраве, късмет и доброта –
наши спътници! Светлина.
© Павлина Христова Петрова
© Павлина Петрова Всички права запазени
Гледам си зимата с най-хвърковатата чета.
Колко е хубаво внуци край мене да шетат!
Палави пръстчета припкат по всички полици...
Много бели се мъдрят в будните малки главици.