23.11.2022 г., 8:12 ч.

Коледен подарък 

  Поезия » За деца
483 5 9

Коледата си замина и с подарък се сдобих. 
Телескоп получих готин. Бързо, лесно го сглобих.
И нали съм любопитка, нямах аз търпение,
да отправя поглед и към друго измерение. 

 

Гледах към звезди, планети, някакви петна с флора. 
Изненадата голяма криеше се в простора! 
Накъдето да погледна към далечните звезди,
виждах странни извънземни, симпатични и добри!

 

Там далече в небосвода, в тъмен и далечен свят, 
аз видях животни - хора с чуден вид и цвят. 
Черно - бели, жълти, сини и алено - червени, 
по чудати и брадати, ние не сме видели! 

 

Със усмивки на устата на голямата глава, 
странно смешни хора, но със някакви си пипала. 
Тя главата е прозрачна и е сякаш октопод
но харизма страшна дава като карат луноход. 

 

Други странни птици има. Със криле от златен пух. 
Полетът им е вълшебен, сякаш са светлинен дух! 
Те изпращат сърчица, както малките дечица. 
Целувките летят към нас от тяхната "ръчица ". 

 

Ех, какъв подарък дядо Коледа ми е избрал! 
Влюбих се във него! Всеки много би ми завидял! 
Догодина аз ще слушам. Ще чакам за ракета. 
Може да достигна чак и до странната планета! 

 

© Кремена Арменчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??