По улиците шета весел вятър!
Като немирно, палаво момче–
заплита се в косите на момиче,
развява шарени поли...
С нестройни, смешни пируети
танцува около едно дърво,
издухва всичките му листи,
отрупва клоните със сняг!
Подгонва няколко снежинки,
запалва Коледни звезди
и по прозорците рисува
сребристи, бели знаци...
Прогонва лошото далече,
довява празнични надежди
и с къдрав смях закичва хората,
и всички стават по-добри...
Около мен се завъртя на пръсти,
целуна ме, щастливо уморен,
и чак сега усетих този вятър
по Коледа какъв магьосник е!
© Рада Димова Всички права запазени