Dec 14, 2012, 10:46 AM

Коледният вятър 

  Poetry
457 0 0

 

 

                                    По улиците шета весел вятър!

                                    Като немирно, палаво момче–

                                    заплита се в косите на момиче,

                                    развява шарени поли...

 

                                    С нестройни, смешни пируети

                                    танцува около едно дърво,

                                    издухва всичките му листи,

                                    отрупва клоните със сняг!

 

                                    Подгонва няколко снежинки,

                                    запалва Коледни звезди

                                    и по прозорците рисува

                                    сребристи, бели знаци...

 

                                    Прогонва лошото далече,

                                    довява празнични надежди

                                    и с къдрав смях закичва хората,

                                    и всички стават по-добри...

 

                                    Около мен се завъртя на пръсти,

                                     целуна ме, щастливо уморен,

                                     и чак сега усетих този вятър

                                    по Коледа какъв магьосник е!

                           

                               

© Рада Димова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??