12.12.2012 г., 20:09 ч.

Колелото на живота 

  Поезия » Философска
469 0 0

                                                      Колелото на живота

                                                                                       

                                                                                    

                                                      Човекът на тая земя

                                                      идва като пеленаче

                                                      и в своята зора

                                                      суче, спи и плаче.

                                                                            

                                                      Като лъч е юношеството, подема.

                                                      Тогава той на кръстопът стои 

                                                      пред човешката дилема:

                                                      "- Да бъдеш или да не бъдеш ти!"

                                                                        

                                                      Младостта е сила голяма,

                                                      ярка светлина, звън на камбана.

                                                      Сърцето от любов прелива,

                                                      младият сам не заспива.

                                                                           

                                                       Неусетно пропълзява зрелостта

                                                       със спомените и хвалбите. 

                                                       Животът е забавил скоростта.

                                                       Настъпва сивота в дните.

                                                                              

                                                       В заника и със старостта

                                                       идва времето пределно,

                                                       няма го човека, няма е личността,

                                                       червей - ходещ неразделно.                                

                                                                                                    

                                                                                           Малък Петко

© Никола Яндов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??