17.10.2017 г., 9:23 ч.  

Комар 

  Поезия » Хумористична
647 0 12

             Комар до главата ми кацна,

             един такъв голям и кривокрак.

             На гърба с цигулка за концерт,

             с лачени обувки, черен фрак.

 

             Инструмента взе, като засвири,

             сякаш съм на първи ред във зала.

             Лък размахва, струни дърпа,

             леко се вживява и подхвърка.

 

             Ставай, Майна, казвам си наум,

             да го гониш от дома си първи,

             че безплатно, май отдавна няма

             и ще трябва да платиш със кърви.

 

             Рипнах и прозореца отворих,

             а пред него още десет свирят.

             С цуктромбони, флейти, арфи,

             даже с контрабас и барабани.

 

             Тази нощ не ще да е за сън,

             нощ е на откритите концерти.

             С кърпа стара ги подбрах навън,

             на уста със сóлни епитети.

          

             

 

 

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??