28.06.2009 г., 12:57 ч.

Компютърът или книгата 

  Поезия » Друга
718 0 4

                                     Компютърът или книгата

 

Взимам книжка в ръка

и започвам смело да чета.

Пътувам из различни светове

и с нови герои запознавам се.

Милиони стихотворения,

още толкова съчинения ,

един милион разкази.

На приказките броят е голям.

А прозите и поемите -

числата са им от онези, големите.

 

В света на книгата е интересно.

В света на книгата е повече от чудесно.

В света на книгата имаш милиони приятели.

В света на книгата има хиляди мечтатели.

 

В компютърния свят е някак по-студено.

В компютърния свят всичко е мрачно

и някак заледено.

С компютъра не можеш

да се запознаеш с нови, приказни герои.

 

Аз предпочитам да си взема книжка в ръка

и тихичко да си зачета.

Така със знания ще се обогатя

и ще мога поука да си извлека.

 

Книгата е мой другар.

Книгата е моят дар.

С компютъра също е интересно,

но в сравнение с книгата

е нещо бледо и безинтересно.

 

Книгата е мой съветник.

Книгата е моят приказен приятел.

Без книгата животът ще е сив и непълноценен.

Без книгата животът на човека

няма да е светъл и неземен.

 

А сега, като за край,

мисля да си взема нова книжка

и да се потопя в неземния й рай.

Така ще имам още нови другари,

а в моите мисли книжките безценни

са винаги първи и превъзхождат всичко и всички!

 

© Мария Костадинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??