22.06.2021 г., 7:48 ч.

Конче 

  Поезия » Друга
216 0 0

В лятна жега в летен пек

врано конче жажда сети.

Рипна, скокна, тропна с крак,

вихром литна в полски слог.

 

Там под камък извор лее

бистри струйки - ромол тих.

Сякаш дума, сякаш пее

чудна песен в летен пек.

 

Конче сръбна, конче пийна

струйки бистри - свят живот.

Тръсна грива, тéло вийна,

кротко легна в полски слог.

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??