10.12.2022 г., 10:31 ч.

Копнеж 

  Поезия » Друга
249 3 5

Покрита със шума гората

прилича на призрачен кът. 

Едно по едно от листата

чертаят на Зимата път.

 

Останали някъде свити, 

забравени в делнични дни

усмивките в сивото скрити

са есенно-зимни лъчи. 

 

Плете по небето Луната

от облаци нощни платно, 

застила със него Земята, 

заспива във влага зърно.

 

И само принцеса в сребристо

завърта се с къдри от скреж. 

В косите й истински чисто

долавя се зимен копнеж.

© Анелия Тушкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??