1.01.2008 г., 18:12 ч.

Кошмар 

  Поезия
484 0 3

Нощ, гробна тишина, потайни стъпки,

Навън във двора, в твърде късен час.

И страх те е от сенчестите кръпки.

Луната свети, всичко друго – мрак.

А стъпките отново - трак-трак-трак...


 

И тръпка ледена и силна те обхваща,

и фобия от летните щурци,

и силен гръм стените тук разклаща,

светкавица със светлина обхваща

съборени със пантите врати.


 

 

И светлина... и някой вътре влиза,

от секта е, с кървясали очи,

и изведнъж... Подухва леко бриза,

събужда те жена с очи добри...

 

                                                                                           
                                                                                                    07. 09. 2003 г.

© Борислав Ангелов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??