5.07.2009 г., 19:19 ч.

Котка, с име на жена 

  Поезия » Друга
1552 0 28

Може да е котка, най-гальовна,
пухкава, красива и добра.
Да се сгушва в думички любовни,
щом усети галеща ръка.

Да отвръща с мъркане щастливо
на отдадено с любов сърце.
Да е много жива и игрива,

щом една е, май  е най-добре.

Може да е ласкава, но също
дивото когато призове,
страст разтърсва я могъщо
и за Него може да умре.

Но реши ли някой да я има
собствена, обречена слуга,
разгневена, ноктите открива,
съскайки най-парещи слова.

Тя, богиня в древния Египет
и изгаряна във древността,
котката е всъщност най-щастлива,
щом е с име на една жена.

© Таня Мезева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??