31.10.2014 г., 8:16 ч.

Коя си ти 

  Поезия » Любовна
626 0 4

Коя си ти

 

Цигарата догаря в полумрака.

Искри в златисто чашата с коняк.

Болезнен спомен гони самотата,

и оживява образът ти пак.

 

Ликът един, а образите два,

събрали във душата на дете,

ту див и развълнуван океан,

ту ласкаво и галещо море.

 

Море от страст на влюбена жена,

с очи - пронизващи кинжали,

дали аз някога ще разбера

коя си всъщност ти - едва ли?

© Любомир Попов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??