4.11.2017 г., 12:44 ч.  

Край огнището 

  Поезия
363 0 0

С чаша червено вино в ръка тя

стои. Изведнъж в 
тишината на уютния и дом, дочу 
някой да почуква на входната врата, 
тя стана и тръгна пръсти, за
да не събуди сина си. Ръка на 
дръжката тя положи и поглед
 навън тя показа, ала никой не видя. 
Затвори я, но отново се почука,

но тя нищо не чу. После 
пак се чу почукване на вратата, тя стана,

остави чашата с червено вино на масата,

към вратата тихо приближи се,
отново с нежната си ръка дръжката тя

докосна и отвори, но никой не видя. След малко отново се чу почукване, този път Любов не

издържа, стана отваря

и казва, че ако още... прекъсва я, когато тя извръща поглед, забелязва блясък в очите му

и тя влюби се от пръв поглед. 

© Надя Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??