14.06.2006 г., 10:16 ч.

Крила 

  Поезия » Любовна
1102 0 4

КРИЛА

Събуждам се след дълъг сън,

с крила дарен за нов живот.

Назад остана в тъмнина

кошмарът и едно лице...

Опитвам се да полетя

далеч от всичко онова,

което толкоз дни във мен

горя и даже още тлей...

Напред аз виждам светлина -

просторът ясен ме зове

и в него, знам, ще срещна аз

девойка с моите крила...

Със нея двама за ръка

сред смях ефирен ще летим

към най-далечните звезди,

невиждани в мечти дори.

Ще вием с птиците гнезда,

с орлите ще живеем ний –

далеч от фалш и суета,

до гроб със песен на уста...

И даже вятърът да вей,

във плам и мрак да ни люлей –

със нея щом сме двама ний

не ще ни стресне нищо, знам!...

16.01.1986г.

Свищов

© Калин Найденов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??