25.08.2022 г., 10:06 ч.

Криптиран код за вечността 

  Поезия » Строги форми
245 2 3

КРИПТИРАН КОД ЗА ВЕЧНОСТТА

 

Намирам здрача за чаровник,

покоя – нежен и всесилен.

Но знам, че къта зли осили

тревата в цветната си рокля

 

Раздирана съм от стихии –

плътта и разумът воюват.

Горчало ми е от заблуди

в стремежа ми към исихия

 

Дилема между двата свята –

плътта изтлява на земята,

душата странства из безкрая.

 

Но спра ли ползите да смятам

и щом надмогна суетата,

навярно ще пристигна в рая.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??