КРИПТИРАН КОД ЗА ВЕЧНОСТТА
Намирам здрача за чаровник,
покоя – нежен и всесилен.
Но знам, че къта зли осили
тревата в цветната си рокля
Раздирана съм от стихии –
плътта и разумът воюват.
Горчало ми е от заблуди
в стремежа ми към исихия
Дилема между двата свята –
плътта изтлява на земята,
душата странства из безкрая.
Но спра ли ползите да смятам
и щом надмогна суетата,
навярно ще пристигна в рая.
© Валентина Йотова All rights reserved.