1.10.2007 г., 9:28 ч.  

Кръговрат 

  Поезия » Любовна, Друга
503 0 4

                         Синьо утро. Още неразбудено,

 

                         с топлина на сънено легло...

                         Подранили птици, като въпросителни,

                         с мислите се смесват - сън ли е било?

 

                         Или истински съм те докосвала

 

                         с верността на влюбена жена?!...

                         Търся белези за доказателства...

                         И открехвам входната врата.

 

                         Но стрелките бавно тръгват

                         пак към края на деня...

                         А пък аз отново трепвам -

                         сбъдване или лъжа!?

 

                         Нощ красива тихичко пристъпва.

 

                         Носи свои тайни, но мълчи...

                         В тъмнината пак сама съм, тръпна...

                         И очаквам твоите очи...

 

                         Да потъна в тях и да остана,

 

                         да ти  глождя лекичко като сълза...

                         Да измиваш с нея всички рани.

                         В синьо утро да се будиш с истинска мечта!

 

                                                                © Павлина Христова Петрова

                         

© Павлина Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Невероятна си, мила Павлина,
    винаги докосваш душата и сърцето ми,
    затова толкова много те харесвам,
    целувам и твоята ръка за красотата,
    която твориш, с обич.
  • Като си помисля,че се будиш в града на детството ми мъничко ти завиждам.Поздрав за хубавия стих!
  • Много сетивно и ми хареса адски много!!!
    ПОЗДРАВИ!!!
  • Много ми хареса!

    "И очаквам твоите очи...

    Да потъна в тях и да остана,

    да ти глождя лекичко като сълза...

    Да измиваш с нея всички рани."


    Браво,миличка!Поздрави за красивия стих!
Предложения
: ??:??