20.11.2013 г., 20:15 ч.  

Кучешки живот 

  Поезия » Гражданска
387 0 0

Един нещастен плъх пресичаше шосето
за последен път и падна мъртъв.
Секунди по-късно го сграбчи
в гладната си паст
едно бездомно и безпътно псе.
Погледна ме с най-искрена ненавист
и изръмжа "НАЗАД!", 
преди да се оттегли с плячката.
А аз си мисля:
"Боже, даже кучетата станаха котки
в тая проклета държава!!
Ама още лаят срещу тебе,
а като стопанинът им каже "Мирно!",
започват да въртят опашки..."

 

© Кавалер Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??