14.02.2024 г., 10:56 ч.

Квартална история 

  Поезия
143 2 3

КВАРТАЛНА ИСТОРИЯ

 

... посестрима на Майката Природа, в кашонче от коняк със три звезди,

една Писанка в избите под входа три малки, слепи котенца роди,

комшийките ми свикаха консилиум – донесоха млекце и кашкавал,

и котенцата – мънички, тъй мили! – покрих ги с моя топъл зимен шал,

дойде съседът, който гледа лошо, щом му звъня за стиска сладка сол,

 

и сетне пихме винце с дядо Гошо – менте мерло от варненския МОЛ,

кой смъкна разклонител и духалка, не знам? – но стана топло подир миг,

бях тъй щастлив – в мазичката ни малка, да чуя топъл български език! –

и дълго – връз кашончето на пода, с три котенца, дошли за дъх живот,

аз благославях Майката Природа, че бяхме хора в зимния ни вход.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??