5.09.2009 г., 14:03 ч.

Къде е тишината? 

  Поезия » Гражданска
516 0 4

Дъждовен ден в очите сини,

душата в пламъци гори,

къде са планините диви

и волни моите мечти?

Красивото изчезва бързо,

природата се умори,

макар че още ù е тъжно

за някогашните гори.

Изчезват тучните поляни

със мириса си на цветя,

пчеличките и дните млади,

щурецът също с песента.

Къде ли вече ще се къпят

калинките във утринта

и птиците къде ще мътят

при тоз недостиг на дърва?

Боли сърцето от миражи,

чрез химия ми е сънят,

отровен съм от идеали,

които нивга не разбрах.

© Веселин Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??