30.04.2023 г., 11:58 ч.

Къде сбъркахме? 

  Поезия
441 4 2

КЪДЕ СБЪРКАХМЕ?

 

... отказвам да повярвам, че светът брутално се променя пред очите ми,

че радостите стават все по-кът, мечтите ни – без жалост! – запокитени,

че вредом хора с маски – без лица, мълчат като натикани във гробница,

че скри съдбата нашите слънца! – и хукна нейде – черна безподобница,

че вече се обичаме – online! – в компютри, през смартфони, телевизори,

 

Родино моя, уж си Земен Рай! – пък аз не знам? – далече ли си, близо ли,

поляна с трън, осили и бодли! – постелята ми нощем па̀ри – жилеща! –

и всяка сутрин страшно ме боли, че млъкват – мъртви, твоите Учѝлища,

че тръшкат порти нашите души! – престанахме да вярваме и в щъркели.

Дано възкръсне Бог – и да реши кога, защо – и във какво сме сбъркали.

 

30 април 2021 г.

гр. Варна, 9, 10 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??