20.03.2014 г., 20:41 ч.

Кълвач 

  Поезия » За деца
2066 0 9

 

                                КЪЛВАЧ

 

                               Разбира от акустика кълвача -

                               вибрира цялата гора.

                               Той здравите дървета не закача,

                                но червеите разрева.

                              

                                Кацнал днес е на една топола.

                                Цял ден чука и кълва.

                                Изчисти и перфектно ствола

                                и към бряста отлетя.

 

                                Ако имаш зъбче болно

                                знай, че старият кълвач

                                тук не може да помогне!

                                Тичай ти при чичко врач!

 

 

© Радка Миндова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??