Ефире! –
Дом на Зевс
и превелики богове...
Обител на звездите,
слънцето,
луната...
Чуй,
как един човешки червей
те зове –
да не лишиш от светлина
земята!
С духът си огнен, покорителю небесен,
най-чистото начало ти създаваш.
Щом пламнеш с изгрева – на песен,
светът ни малък ти преобразяваш.
Блести о, светлоноси и лазурен!
И озарявай ни със щедрост дните –
докато в залеза пурпурен
в червено се обагрят и звездите!
© Бостан Бостанджиев Всички права запазени
ПРЕКРАСНО Е!