Jun 18, 2006, 7:50 AM  

Към Ефира 

  Poetry
461 0 2

Ефире! –

Дом на Зевс

и превелики богове...


Обител на звездите,

слънцето,

луната...


Чуй,

как един човешки червей

те зове 

да не лишиш от светлина

земята!

 

С духът си огнен, покорителю небесен,

най-чистото начало ти създаваш.

Щом пламнеш с изгрева – на песен,

светът ни малък ти преобразяваш.

 

Блести о, светлоноси и лазурен!

И озарявай ни със щедрост дните 

докато в залеза пурпурен

в червено се обагрят и звездите!

© Бостан Бостанджиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??