14.02.2024 г., 21:58 ч.

Към любимата 

  Поезия » Любовна
148 0 0

                   на Теменуга

 

Над мократа алея в парка,

над пустотата на леса

луната като малка чайка

лети сред облачна коса.

 

Сега ми спомня за морето,

сега ми спомня за Бургас,

за улиците там, където

понякога те срещах аз;

 

за техникума с дни тревожни,

очите, синята манта,

за курса буен, невъзможен

и ти една сред тях, една...

 

Така от спомени отнесен

политам в прежните лета.

Понявга питам се: къде си?..

А друга е реалността.

 

Дали отново ще те видя, 

макар за мигове едва,

и още дълго ли ще скитам

и спомням кратките слова?..

 

Животът ми така ще мине --

до края пътя извървял,

какво, че ще съм веч изстинал,

щом дните си за теб съм лял.

 

                         септември 1989 г.

                         гр. Сливен 

© Лъчезар Цонев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??