17.09.2012 г., 10:44 ч.

Към теб пристъпям омагьосан 

  Поезия » Друга
443 0 5

Ти всеки път, море, ме срещаш

в брега, на пясъчния дял,

ту с  ласкави вълни - човешки,

ту бурно, след пореден шквал.

 

Животът - често тъй се случва -

струи в пасажи край далян,

а после мрежите отключва

и щраква дяволски капан.

 

Но пак пристъпям омагьосан

от синята, безбрежна мощ

и - търсещ Одисей - кръстосвам

с платна под звездната ти нощ...

 

Ти всеки път, море, ме срещаш

в брега, на пясъчния дял

и разгадаваш като вещер

какво съм взел - какво съм дал.

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??