17.11.2011 г., 13:56 ч.

Към теб се завръщам 

  Поезия » Друга
897 0 8

Побелели от сол и години
са дърветата по крайбрежната.
Стъпките, по които ще мина,
са онези, оставени в детството.

В огън пламват сънливите облаци
и потапят чела в хоризонта.
И със прилива приливно спомням си
за площади, за случки и хора.

Все така се завръщам,
към теб се завръщам,
мой бряг.
Аз съм друг, ти си същият,
все така същият,
мой град.

Носталгично в очите ми свети
необходена лунна пътека, 
тук морето и пулсът му летен
на скиталеца носят утеха.

Оживят забравени спомени
във нестройната песен на гларус.
И събирам света си огромен
във дланта си, заровена в пясъка.

© Ели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??