2.08.2024 г., 1:46 ч.

Късна любов 

  Поезия
142 1 5

Безумно щастлива и толкова млада,
тя боса пристига, но не знае пощада.
Пробожда сърцето ми с хиляди ножа.
И често заспива под моята кожа…
Притихнала, нежна, но винаги горда,
макар и с нашийник на своята морда.
Тя няма задръжки. Тя няма комплекси,
затуй е до болка – красива и секси!
Сурова понякога – зла и тревожна.
Жестока и горда. Почти невъзможна.
Събужда ме нощем и дири утеха,
сред моите спомени – скъсана дреха.
Увехнала роза. И няколко думи
със дъх на море и слънчасали дюни.
Тя нека остане във мене такава,
каквато си беше – и крива и права.
Тя нека ме удря. И нека ме мачка.
Тя нека превръща живота в играчка.
От пълно във празно тя нека прелива.
Тя нека да бъде – и зла и красива!
Щом всичко е само игра под звездите,
додето се пукат и пръскат скалите –
Аз искам да чувам сърцето си клето
как с нея танцува – дори на небето!

© Георги Ревов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??