18.12.2013 г., 22:09 ч.

Късна сутрин 

  Поезия » Философска
310 0 0

Закъсняват ранобудните петли

и тази сутрин продължи нощта,

а трябваше слънцето да осветли

градската фантазия в пустошта.

 

Късната заран в началото на деня

изпреварва последната тъмнина,

на разсъмване небето почервеня –

градът потънал в сънна равнина.

© Никица Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??