Закъсняват ранобудните петли
и тази сутрин продължи нощта,
а трябваше слънцето да осветли
градската фантазия в пустошта.
Късната заран в началото на деня
изпреварва последната тъмнина,
на разсъмване небето почервеня –
градът потънал в сънна равнина.
© Никица Христов All rights reserved.