Нощта ме изхвърли от леглото,
ей така, изведнъж, със ритник.
Не беше сама, а самотна
и припряно затърка присвити очи.
Повика ме тя до прозореца
и се скри в светлината на улична лампа.
Главата ми - кошер затворен;
душата ми спи; сърце танцува самба.
Не ми се играе сега
на асоциации с безсънната,
Но аз съм ù жива вода,
и мислите мои
жадува бездънно.
А пък самотата
с всички май дружи,
ала няма как, горката,
със приятели едни
и същи
тя да бъде денонощно,
и компания мени,
щото не е вездесъща.