4.03.2012 г., 14:57 ч.

Лакомо поточе 

  Поезия » За деца
993 0 14

Поточето се разпалува!

Я стига под леда е спало!

На воля да се налудува

е време вече. Изгладняло,

 

където мине, леден стяг

яде без милост – из основи.

Сред преспици подгизнал сняг

отприщва зимните окови.

 

Но тоз разбунен апетит

за колко ще е – месец още.

А после „лакомникът”, сит,

ще кротне тъжен и немощéн.

 

И лете тихичко в дола

ще рони пак сълзи унили...

Дорде под някоя скала

изгуби сетните си сили.

 

© Борко Бърборко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??