26.01.2018 г., 23:18 ч.

Легнах сам 

  Поезия » Авторска песен
617 2 2

ЛЕГНАХ САМ

 

Попита ме откъде ида,

   попита ме защо съм пил,

      попита ме защо живея,

         попита ме с коя съм бил...

Не ми сложи да ям,

   не ми даде да пия,

      не ми постла –

         легнах сам.

Затова всяка нощ се напивам.

Затова се срещам със нея.

Да съм жив и аз не искам,

но напук ще живея.

Вълна след вълна се разбиват

уморено в скалистия бряг,

последен дъх – остават там.

И аз своя бряг ще намеря,

но посоката още не знам.

Не ми сложи да ям,

   не ми даде да пия,

      не ми постла –

         легнах сам.

© Мильо Велчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??