20.10.2019 г., 10:12 ч.

Лекари... 

  Поезия » Друга
719 1 3

 

Лекари...

 

Тази наша тревожна

и безсънна Професия!...

Без Душа невъзможна е,

както обич без песен...

 

Ние с нея живеем

и със нея издъхваме...

А не можем без нея –

както скитник без пътя...

 

Както вятър без въздуха

и топлината без огъня;

радостта без надеждата

и тъгата без спомена...

 

... Еретично-безбожна,

но както поезията

без Любов невъзможна:

– тази наша тревожна

Професия!...

 

20.10.2019.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??