Oct 20, 2019, 10:12 AM

Лекари... 

  Poetry » Other
745 1 3

 

Лекари...

 

Тази наша тревожна

и безсънна Професия!...

Без Душа невъзможна е,

както обич без песен...

 

Ние с нея живеем

и със нея издъхваме...

А не можем без нея –

както скитник без пътя...

 

Както вятър без въздуха

и топлината без огъня;

радостта без надеждата

и тъгата без спомена...

 

... Еретично-безбожна,

но както поезията

без Любов невъзможна:

– тази наша тревожна

Професия!...

 

20.10.2019.

© Коста Качев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??