6.06.2012 г., 9:37 ч.

Лесното 

  Поезия » Друга
801 1 0

Не, не трябва да чувстваш вина

или просто да се отчаеш

от това, че изпитваш ненавист,

от това, че просто повече знаеш.

 

Да, най-трудни сме просто градивни.

Затова - по природа - рушим.

Много сложно е да си активен.

Много лесно е да си раним.

 

Много лесно е да си отчаян.

Много лесно е да си забравен.

Да си пушиш цигара замаян.

Да си мислиш, че си изоставен.

 

Погледни – никой друг не полага

остри грижи за никой край себе си.

И това сме и ти, а и аз.

Просто егоистични човеци.

 

Не че не сме способни на повече.

То се знае – и ние го знаем.

Но сме се уморили да мърдаме

за това, за което нехаем...

 

* С пожелание да "хаят" повече хора, защото само така е интересен животът;)

© Ксения Соболева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??