25.01.2021 г., 10:05 ч.

Летен сън и салкъми сънувам 

  Поезия » Пейзажна, Друга
425 8 13

Не е сняг, не е сняг – пеперуди –
аз сънувам поля и косачи.
Сово мъдра, защо ме събуди?
В тъжен стих, януари да плаче?

 

Няма скреж, няма скреж, по стрехите,
Улулице, защо ми се смееш?
Неразсънено лято се скита,
в моя сън – сладко гроздето зрее.

 

И звезди, и звездите – светулки,
жито, пръснал е Месец, нехайно...
В моя сън, чер скорец – присмехулко,
шепне юлските, жарките тайни.

 

Слънчоглед, слънчоглед, пак изгрява,
по стъклата ми зима рисува...
Тихо, врабчовци! Стига гълчава!
Летен сън и салкъми сънувам...
    

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??