24.03.2007 г., 19:24 ч.

Либия 

  Поезия
556 0 0
Вече осем дълги години,
"съдът" презрян в Бенгази
души човешки гази
без основателни причини.

Няма правда, няма и морал,
само изтезания
и празни обещания
подаряват се без капка жал.

И от безобразна политика,
от покварени либийци -
на българи убийци -
оловна мерзост щедро блика!

Стига! Върнете им живота!
Върнете на лицата клети
усмивките от болката отнети!
Не са заслужили Голгота!

Трескаво във ледена тъма,
шепнат сякаш в самота
устните една мечта -
"отново у дома, отново у дома!"

Смелост, Валентина! Нася! Кураж!
Надежда, Валя! Сила, Кристияна!
Недей плачи, Снежана!
Свободата ви не е мираж!

Духа пронизват хиляди ками,
но недейте пада на колене,
България със вази стене -
не сте сами, не сте сами!!

© Вили Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??