9.08.2021 г., 11:03 ч.

Лодчица – от вестник 

  Поезия » Друга
228 3 9

Миг от злато, топло лято,
бриз, с горещи длани.
Сребърното звездно ято –
пиленца събрани.

В тъмнината, край Луната –
сребърна пътека.
И магия, непозната
бавно и полека,

в две тела прибой и пяна,
тънки мрежи бели.
После есента пияна –
път, тъга, раздели...

Фар в морето там, далече –
плен за буревестник.
Спомен, дъжд и тъжна вечер,
в лодчица – от вестник.

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??