"Лори не спиш ли..."
На Никола Вапцаров
Не спя, Поете,
толкова години -
работих в този същия завод -
завод, във който младостта ми мина,
завод с машини -
блеснали - златó!
Разграбиха го -
хищни мечи лапи!
Продадоха ни вярата, Поете!
Сега не спя,
защо ли ми се струва,
че същите водачи го обраха,
чрез техните поставени лица.
А махаха за поздрав от трибуните!
Излъгаха ни подло след това!
За нас остана
мъката и споменът
за вярата, която е била!
© Стойна Стоянова Всички права запазени
Честит празник, събуждащо ни момиче!