4.09.2018 г., 13:43 ч.

....лястовиче перце, пише: Пролет ще има.... 

  Поезия » Друга
445 7 16

Тя все още е тук,
значи още е лято,
а врабците напук,
алчни погледи мятат.

 

В сивите им души,
вече зима върлува.
Гладният не греши,
чакат да отпътува.

 

Тя все ще е тук
и светулки сънува,
зов от топлия юг,
във съня си дочува.

 

И ще литнат ята,
есенни каравани,
в пустите им гнезда,
топлинка ще остане.

 

За да стопли сърце,
в дълга ледена зима,
лястовиче перце,
пише: Пролет ще има....

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??