20.07.2010 г., 23:55 ч.

Лято 

  Поезия » Друга
484 0 5

Какво ми носиш, смугло Лято,

горещо мое, с цигански очи?

В узрялата магия на житата

са скрити тайни, страсти и мечти.

 

Дъхът ти  зноен ме съблича,

смехът ти - весел ручей - блика в мен.

За теб съм просто Лятното Момиче

с коси от морска пяна, с бронзов тен.

 

Във шепите ти раковини

ме викат настойчùво: С нас ела!

А твоите очи небесносини

са пълни, Лято, с детски хвърчила.

 

Примамваш ме така нехайно.

Небрежно, Лято, си играеш с мен.

Привличаш ме! Това не е случайно.

Щастлива съм във твоя слънчев плен.

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??