21.08.2011 г., 21:51 ч.

Лято мое 

  Поезия » Друга
492 0 3

Лято мое

 

Отлитат слънчевите дни, изнизват се;

лято мое, не, не си отивай!

А спомените отсега пронизват ме.

Мило лято, остани, не ме убивай!

 

Не харесвам зимата студена,

подтискаща и сиво-бяла.

С гореща кръв съм аз родена

и само с тебе, лято, бих живяла.

 

Лято мое, искам с тебе да отида,

да ме обливаш с водопади от лъчи.

Дори и другите сезони да не видя,

на мен ми стигаш само ти!

 

Остани при мене, лято екзотично,

виж, за тебе и морето ще тъгува!

Поне веднъж бъди за мене нетипично,

да знаеш, лято, как ми се лудува!

 

© Надя Уорендър Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря за милите думи! Не съм против другите сезони, но лятото ми е любимо, обичам го много и то ме вдъхновява да пиша стихове
  • Хареса ми!А за есента...!?Тя е по-благодатна!Само давам идея...поздрав от мен!
  • хубаво е...
    но още по-хубаво е, че лятото винаги
    се връща при нас...Надя, сърдечен поздрав..
Предложения
: ??:??