28.07.2019 г., 16:25 ч.

Лятото е слънчев панаир 

  Поезия » Друга
400 2 4

Лятото е слънчев панаир,

пълен със сергии многоцветни,

на една е слънчогледов пир,

а на друга – плодовете летни.

 

Там се люшкат топли езера,

езера със лилии красиви.

Там потокът бистър на река,

се оглежда в небесата сини.

 

Там гората сенчесто стои,

със зелена свежест и прохлада.

Пеперуден щанд дори искри́ –

пърхащ блясък, претворен в наслада.

 

И лъчите искрено валят,

пресъздали зайчета игриви.

Аз съм в този панаир сега –

тайнството на мигове щастливи.

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви, Тео, Ники, Мариана, Еси, Ангелче13, Ели! Красиво и незабравимо е всяко лято! Лятото на нашия живот! Поздрави!
  • Пъстроцветна лятна мозайка! Много ми хареса!
  • Свежо стихче, пълно с настроение. Браво, Дани!
  • Много цветно, лятно, слънчево, лъчисто!
    Поздави, Дани!
Предложения
: ??:??